Sastamalan

Vapaaseurakunta

Sastamalan Vapis Blogi Sastamalan Vapaaseurakunta YT Sastamalan Vapaaseurakunta Insta Sastamalan Vapaaseurakunta Face

Vuodesta

1963

Sastamalan Vapaakirkko

Sastamalan Vapaaseurakunta

Sastamalan Vapaakirkko

Pyhäkoulu

Suomen Vapaakirkon Polku 316 -ohjelman mukaisesti pyhäkoulun tavoitteena on kasvattaa uusi, Jumalaa rakastava sukupolvi.

Pyhäkouluun voi tulla jokainen kolme vuotta täyttänyt lapsi. Nuoremmatkin ovat tervetulleita oman aikuisen kanssa.

Pyhäkoulu järjestetään pääsääntöisesti sunnuntain tilaisuuksien yhteydessä. Kannattaa aina varmistaa Alueviestistä tai nettisivuilta! Ohjaajina toimivat vapaaehtoiset seurakuntalaiset. Pyhäkoulu on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Jokaisella kerralla pääpaino on Raamatun opetuksessa. Opetus tapahtuu ymmärrettävällä tavalla kulloisenkin lapsiryhmän ikätason mukaisesti. Sen lisäksi on askartelua, leikkejä, lauluja yms. Joskus myös herkutellaan!

Pyhäkoulussa opitaan, että jokainen lapsi on Jumalan luoma, arvokas ja rakastettu. Opitaan myös rukoilun merkitys ja se, että Jeesusta parempaa lasten ystävää ei löydy mistään! Olet tervetullut mukaan iloiseen joukkoon!

”Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.”

Mark. 10:14

Sastamalan Vapaaseurakunta Pyhäkoulu Sastamalan Vapaaseurakunta Pyhäkoulu askartelu
Sastamalan Vapaaseurakunnan nuoret

Nuoret

Nuoret kokoontuvat kirkolle perjantaisin yleensä 19:30 alkaen.

Luvassa on ylistystä ja usein jonkinlaista hengellistä pohdintaa. Ei sovi kuitenkaan unohtaa hauskaa yhdessäoloa ja napostelemista. Välillä käydään tutustumassa myös eri seurakuntien nuoriin ja joskus on elokuvailtojakin.

Suurena rukousaiheena meillä on löytää seurakuntaamme nuorisotyöntekijä.

Diakoniatyö

Seurakunnassamme on järjestelmällistä sekä yksittäisten jäsenten toimesta tapahtuvaa lähimmäistyötä.

Seurakuntamme vastuunkantajat järjestävät sovitusti tapaamisia keskustelu- ja rukousapua tarvitseville seurakuntamme tiloissa. Tarvittaessa eri kriisitilanteissa olevia ohjataan yhdessä hyväksi havaitun avun piiriin.

Sastamalan Vapaaseurakunta Diakoniatyö

Yksittäisten seurakuntalaisten toimesta tehdään sairaala- sekä kotikäyntejä, tarvittaessa myös seurakuntatyöntekijä tai vanhimmistoveli käy jakamassa ehtoollisen kotona tai sairaalassa.

Sastamalakodilla vieraillaan kerran kuukaudessa.

Sastamalan alueella on järjestettävissä myös kuljetusapu seurakunnan tilaisuuksiin.

Sastamalan Vapis Diakoniatyö
Sastamalan Vapaaseurakunta Ruoka-apu

Ruokajako

Seurakuntamme vapaaehtoiset järjestävät ruoka-apua melkeinpä poikkeuksetta kolme kertaa viikossa. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin jaetaan kaupan ylijäämäruokaa sitä tarvitseville Vapaaseurakunnan tiloissa alkaen klo 13.30. Tarve voi olla pitkäaikainen tai yhtäkkinen, ja jokainen on tervetullut.

Lähimmäisruokailu ja
EU-ruokatuki

Jokaisen kuukauden viimeisenä perjantaina on kello 11:30 - 12:00 hartaushetki, jonka jälkeen kello 12:00 - 13:00 on ruokailu sekä EU-ruokajako. Kyseessä on noin kaksikymmentä vuotta vanha perinne. Poikkeuksena ovat kesä- ja heinäkuu jolloin näitä ei ole. Joulukuun ohjelma vaihtelee.

Via Dia Sastamala ry.

Sastamalan Vapaaseurakuntaa palveleva sisäinen yhdistys, jonka toimesta pyörii Kirpputori Valonpilkku samassa kiinteistössä kirkkomme kanssa. Kirpputori on avoinna tiistaista lauantaihin ja toiminnan puitteissa järjestetään ajoittain erilaisia tempauksia. Kirpputorin auki ollessa on myös mahdollista hakea leipää.

ViaDia ry on Suomen Vapaakirkon arvoihin perustuva valtakunnallinen diakoniatyön kattojärjestö kymmenille diakoniatyötä tekeville yhdistyksille. ViaDia ry:n visiona on palvella Jumalaa ja lähimmäisiä Suomessa ja ulkomailla. ViaDia ry on olemassa paikallisia toimijoita varten, jotta diakonista liikehdintää ja innostusta syntyy eri puolille Suomea.

ViaDia Sastamala ry
Sastamalan Vapaaseurakunta Lähetystyö

Lähetystyömme historia

Seurakunta sai ensimmäisen oman nimikkolähetin maaliskuussa 1972, kun vammalalaisten Laura ja Otto Tuomisen tytär Salme siunattiin lähetystyöhön. Salme Tuominen avioitui 1980-luvun alussa Robert Bugenhagenin kanssa ja he tekivät yhdessä useamman käännöksen Raamattua Papua-Uuden-Guinean heimoille ja joille he samalla loivat kirjakielen kielioppeineen. Viimeinen raamatunkäännös valmistui vuonna 2012.

Toisen lähetin seurakunta sai 1990-luvun taitteessa, kun Liisa Vääränen lähti huumetyöhön Thaimaahan ja sittemmin avioiduttuaan Kyösti Leppäsen kanssa he olivat vietnamilaisten siirtotyöläisten keskuudessa Malesiassa.

Lähetystyömme tänään

Tanja toimii lääkärinä ja Peter tutkijana kohdemaassaan.

Senja ja David Pike ovat perheineen seurakuntamme rukouslähetteinä ja David toimii OM:n kansainvälisen seurakunnan pastorina Helsingissä.

Israel

1. Mooseksen kirja, 12. luku, jakeet 1-3:
HERRA sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinua ja teen nimesi suureksi, ja sinä tulet olemaan siunauksena. Minä siunaan ne, jotka siunaavat sinua, ja kiroan sen, joka kiroaa sinua, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki maailman sukukunnat."


Yllä mainittu oli Kaikkivaltiaan ratkaisu. Hän lähetti Poikansa Jeesuksen Kristuksen juuri Israelin kansan keskuuteen toimittamaan ihmeellisen pelastussuunnitelmansa. Tahdomme toimia Sanan mukaan ja siunata Jumalan omaisuuskansaa.  Tämän konkretisoimiseksi muistamme Israelia jatkuvasti rukouksessa ja järjestämme seurakunnassa vuosittain tilaisuuksia Israel-teemalla.

Sastamalan Vapaaseurakunta Israel-työ